Promootio_kansikuva.jpg

Promootio

Toimeksiantona oli luoda Lapin yliopiston viidennen tohtori- ja maisteripromootion visuaalinen ilme. Suunnittelussa piti ottaa huomioon Lapin yliopiston oma visuaalinen ilme ja Promootio-juhlan traditiot. Meidän tuli myös huomioida tapahtuman juhlava ja arvokas luonne.

kuva-7.jpg

Ilmeen erottuvan selvästi aikaisemmista Lapin yliopiston Promootioiden visuaalisista ilmeistä. Sen piti myös olla sovellettavissa erilaisiin lavastus ja sisustus muotoilun tarkoituksiin, joita muut muotoilun opiskelijat työstivät Promootiota varten. Juhlan tapahtumia olivat eri puolilla Rovaniemen kaupunkia niin aamupäivästä kuin illasta. Suunnittelussa piti siis ottaa huomioon, miten ilmettä voisi soveltaa eri kohteissa ja miten se pysyisi yhtenäisenä läpi koko juhlan.

kuva-1.jpg
kuva-3.jpg
kuva-5.jpg
kuva-6.jpg

Halusimme suunnittelussa ottaa huomioon Lapin yliopiston uniikin sijainnin ja Lapin ainutlaatuisen luonnon. Lähdimme korostamaan tapahtuman ajankohtaa eli kevättä. Tapahtuman teemaksi muotoutui “Arktinen kevät”, joka korosti Lapin luonnon herkkyyttä ja aistikkuutta. Keväällä pitkä ja pimeä talvi vihdoin väistyy ja luonto herää hiljalleen eloon ja suureen juhlaan.

kuva-4.jpg

Visuaalisen ilmeen suunnittelu, graafinen muotoilu: Marjaana Rusi

Visuaalisen ilmeen suunnittelu, kuvitukset, graafinen muotoilu: Heidi Lintula

 

Visuaalista ilmettä tapahtumaa varten sovelsivat myös: 

Sini Liikanen, Laura Luosujärvi, Piritta Mettovaara ja Saara Lehtinen.

Valokuvat: Reetta Breilin, Mari Parpala, Marko Junttila

2018–2019

Asiakastyö / kurssityö